Най-важно е да си удовлетворен от това, което си направил. Аз лично изпълних маневри, които са ми били некомфортни и съм ги избягвал, но на това състезание просто бях принуден отвътре да ги направя и се получиха много добре, което ми дава мотивация да тренирам повече за следващата година. Това каза в предаването „Тази събота” Веселин Овчаров, който участва в Световните въздушни игри в Дубай.

Той каза, че е доволен от представянето, особено като се има предвид, че екипировката му е пристигнала два дни преди състезанието, а останалите хора са тренирали месеци преди състезанието.

„Определено гледката беше вълнуваща и ми хареса, за мен е ново нещо да летим над такива високи сгради и имаше тръпка, но не може да се сравни с природата, която можеш да откриеш над големи планини.

Аз примерно дойдох от Бразилия, друго мечтано място, контрастът е много голям, но факторът, че летим заедно с хората, които са създали този спорт като братята Родригес, Кристиан Мауър, който е три пъти световен шампион в крос кънтри дисциплината, фактът, че сме с такива хора рамо до рамо ти дава много добра енергия”, каза още Веселин.

Той препоръча на хората да опитват.

„Аз никога не съм си представял, че ще се занимавам с този спорт и, че ще ме влече да пътувам толкова много, но просто така се случи и ме грабна и това е една страст, която ти дава сила и мотивация да вървиш срещу много трудности. Естествено това, което изживявам и виждам като красоти, бих го препоръчал на всеки”.

„Знаеш, че както е забавно и както е рутина и го правиш като нещо елементарно, в същия момент може да ти коства живота и това винаги те държи буден. Аз го видях с очите си и как тук мои колеги, които са по-натренирани, им се наложи да хвърлят резервни парашути. Някой път нямаш и този шанс, ако си бил по-ниско”.