Впечатляващото в Дубай е трафикът, който е денонощен. На един час път от огромния град имат невероятни места за летене – планини, дюни и всеки ден е подходящ за летене. Това много ме впечатли. Аз мислех, че е само трафик и сгради, а се оказа, че имат и невероятна природа. Това сподели в предаването „Тази събота” парапланеристът Веселин Овчаров и допълни:

„Когато правиш акробатика въздухът е навсякъде различен – съотношението на плътността, на температурата, надморската височина и т.н., наистина ти дава различно усещане в крилото и гледките са много различни. За мен пътуването се превърна в начин на живот и вече ми е трудно да седя на едно място.

Пътуването струва да загърбиш много неща, но то трябва да стане естествено, защото да се насилва човек не е лесно. За мен много неща от гледна точка на комфорт, лукс и рутина са изчезнали, до последния момент има изненади, дискомфорт, но това е част от приключенията, каза още Веселин.

Първоначално парапланеризмът е бил изцяло хоби и страст за него, но в един момент са му се отворили вратите:

„Тези спортове станаха забележими за компании и медии, това ми помогна да започна да се занимавам по-професионално. Това е една много голяма страст, която като те хване нямат значение парите, не можеш да спреш”.

Първата среща на Веселин Овчаров с парапланеризма се случва, когато е бил на 18 години и си е подарил полет до Бистрица от едно хълмче:

„За мен това беше най-великото усещане и от тогава не мога да се спра”.

Ако летиш всеки ден малко ти се притъпява чувството, тръпката не изчезва, но може да се притъпи. Хората, които летят, имат повече желание от тези, които не летят. Всички ни е страх, но горе е по-безопасно, отколкото на земята”, коментира Веселин и допълни, че се чувства късметлия, че живее в това време, когато всичко е възможно.

Mо време на рекорда в Бразилия, при който е изминал 344 км. по въздух, е летял с най-добрия си приятел крило до крило. Условията там са били доста емоционални, дори опасни за здравето на пилота, разказа Веселин.

Той каза, че чрез магията на това общество и този спорт, който сплотява хората, се чувства сред семейство дори, когато е на места, на които е за първи път.

Веселин си пожела най-вече здраве, а мечтата му е да скочи от Ангелския водопад във Венецуела.