Не съм се карал с Ревизоро, не ми даде възможност да задам въпроси за контрабандата на господин министъра. Те се опитват да покрият контрабандата, а не да я разкрият. Това каза в предаването „Лице в лице” лидерът на „Воля” Веселин Марешки и допълни:

„Българинът го е казал: Никой няма да си сложи вълка да му пази стадото, или крадецът да му пази имуществото. В случая в българският парламент стана така – пуснахме вълка да пази стадото. Вълкът е Ревизоро.

Той няма бизнес, но имам информация, че 2001 г. – 2002 г., когато е бил шеф на Митниците, е бил освободен заради липса на резултати в борбата с контрабандата, и ние сега този човек го назначаваме за шеф на комисията".

Марешки коментира, че ако този човек е имал качества да се бори с контрабандата, е щял да стане шеф на Митниците.

"Това е оценката на Борисов за този човек – той го вкарва зад един микрофон само да говори нелепости. Той не може да свърши работа и затова с него не се занимавам. Миналата седмица той е казал, че нашите фирми сме били с 1 млн. и 800 хиляди загуба, а в същото време „Лукойл” са с 1 милиард и 800 милиона.

Този въпрос исках да задам на министъра – преди да се появи нашата фирма, е имало милиард сива икономика в сектор „Горива”. И Ревизоро е бил в този период шеф на Митниците и т. н.

Когато ние се появяваме на пазара, приходите на агенция „Митници” от акцизи са се увеличили със 7,7%".

Освен че гражданите могат да си купуват повече горива, и държавата събира повече акцизи. Ние помагаме за осветляване на бизнеса, допълни Марешки.

Във връзка с твърденията на Валентин Златев, че над Марешки има тежък политически чадър, последният коментира: „Крадецът вика – Дръжте крадеца”.

Над него има много тежък чадър, защото политиците работят в неговата фирма, а не в моята. И всеки ден моите бензиностанции ги проверяват. Когато министър-председателят излезе и каза, че има 900 бензиностанции, които манипулират софтуера, не каза, че там има бензиностанции на Марешки. Значи, проблемът не е в Марешки", допълни лидерът на "Воля".

На въпроса защо е гласувал против оставката на депутата Делян Добрев, Марешки коментира, че Добрев, ако иска да си тръгне, ще си тръгне и никой не може да го задържи насила в парламента.

"Като махнаха преди две-три седмици "суджукгейт", да не би да се промени нещо. Депутатът от Добрич го изгониха от парламента, не го защитиха така, както защитават Делян Добрев, нещо промени ли се, шуробаджанащината промени ли се", пита Марешки.

Според него и Делян Добрев да са били махнали, шуробаджанащината е нямало да се промени, защото "рибата се вмирисва откъм главата".

В края на седмицата ще има избори във Вълчи дол. Човекът, който ГЕРБ предлагат за кмет в момента, е бил разследван за купуване на гласове. Двама от тези, с които заедно е бил разследван, са осъдени на първа инстанция.

По думите му сега се говори, че във Вълчи дол се раздават пари.

"Бойко Борисов знае ли това, ако не знае, аз го информирам, и, ако знае, няма ли да го оттегли този човек. Той знае биографиите на заместниците си, а те знаят биографиите на тези надолу. Той седи отгоре, трябва да носи отговорност".

Нямам никакъв проблем с Борисов, нямам и никакъв проблем с Кирил Йорданов във Варна. Ние имаме проблем с хората, които управляват държавата. Имаме проблем с начина му на управление, а не в личен план. В личен план, той ми е симпатичен, опитва се да спортува, аз също спортувам.

Веселин Марешки поиска да бъдат осветени роднинските връзки на определен тип от хора: общински съветници, министри, кметове, депутати, защото, по думите му, „ако те са осветени – не могат да мародерстват”.