Бизнесменът и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки призна, че понякога е давал подкупи, като по думите му е нямал избор.

Той уточни, че подкуп му е искан от „политически формации, които са управлявали в определени моменти”.

Марешки заяви, че по времето на правителството на Пламен Орешарски е бил викан в централата на БСП на „Позитано”.

„Поискаха определени неща от нас. Странен беше разговорът и безсмислен, но след това имаше реакция – отрицателна за мен, защото аз не отговорих на очакванията”, посочи Марешки в предаването „Тази сутрин” по bTV.

„Говорих с един човек, който ми каза: Председателите при нас се сменят, но аз съм съм винаги тук”, отбеляза Марешки, след което призна, че е разговарял с Димитър Дъбов.

„Защо имат такива системи, които включват и изключват, нещо заглушават в стаите си. Явно там постоянно водят нерегламентирани разговори”, коментира Марешки.

Бизнесменът призна също, че би дал подкуп, ако чиновник му го пoиска.

„Ако трябва спешно да си отворя бензиностанцията в София и някой ми пречи, а целтае българските граждани да я получат, аз ще се поддам”, разкри той.

„Ако дребен чиновник ми поиска 5000 лева за един подпис, аз какво да направя? Няма да вляза никога в схемата, ще направя дребен компромис”, каза Марешки.

„Ако българските граждани решат, мисля, че бъда по-добър от всички досегашни премиери”, категоричен беше бизнесменът.

„Никой не ме е съветвал да вляза в политиката, стана спонтанно, след като отворине бензиностанцията във Варна, във форумите започнаха да казваха: Марешки президент, Марешки министър-председател. И ние се включихме”, заяви той.