„Ако бях купил на ЧЕЗ, щях да сваля цените (на тока) с 10-20%, аз това умея и съм го правил. Цената на тока е прекалено висока. Ако управлявахме, щяхме да го правим по-ефективно и това щеше да се отрази на цената на тока… Аз не мога да купя всичко, нямам опит”, коментира лидерът на „Воля” Валентин Марешки  в предаването „Лице в лице”.

В същото време обаче по думите му това е много е регулиран бизнес и който и да е негов собственик, няма да се промени нищо.

„Ако някой мръдне, регулаторът му взема лиценза. Системата работи от себе си по правилата, наредена от регулаторите. Този шум се вдига, за да отклонят вниманието от доходите, полицаите, лекарите…”, коментира още Марешки.

„Не мога да съм категоричен, 50:50, зад нея може да стоят и други интереси”, отговори той на въпроса дали смята, че именно Гинка Върбакова купува българския бизнес на ЧЕЗ.

„Стана ясно, че и на мен са ми предлагали. Цената може би е малко по-вдигната, отколкото съм очаквал”, добави Марешки, като обясни, че предложенията били направени от консултанти.

По думите му пък опозицията вдигала сега шум, защото искала друга фирма да е новият собственик на ЧЕЗ.

Марешки заяви, че неговата формация е сред истинските патриотични формации, а хората вече се обърквали, защото „крайните крещящи националисти” сега ги наричали „патриоти” (визирайки коалицията „Обединени патриоти”), а на истинските български патриоти им казвали националисти.

„В края на мандата аз ще бъда лидерът на единствената формация, за която няма да има данни факти и съмнение, че сме участвали в корупционни практики. Тези, които сега се наричат Патриоти, лъсна, че са патерица на ДПС, ГМО продукт на ДПС”, каза още Марешки.

Вижте пълния разговор: