Задръстване на автомагистрала „Тракия“ силно затруднява движението. Тапата в посока Бургас е дълга над 15 километра. Движението се извършва само в крайната лява лента. 

Снимка: bTV

Причината за задръстването е верижна катастрофа, станала на 25-и километър на магистралата. Удрили са се няколко автомобила и един бус. Инцидентът е станал малко преди 10 ч. тази сутрин.

 

Тапата започва малко след 10-и километър в посока Бургас. На екипа ни му отне малко повече от час, за да измине 25 километра от отсечката.

За щастие при инцидента няма пострадали и ранени. 

Малко по-рано на магистрала „Тракия“ трябваше да има изявление на Агенция „Пътна инфраструктура“ във връзка с очакваните ремонти през лятото. Заради задръстването обаче брифингът закъснява. 

Според предварителни данни днес се очаква да бъде пуснато движението 20-и километър в посока София на магистрала „Тракия“. Там ремонтът продължи повече от месец заради подменяне на фуги, маркировка и асфалт. 

Снимка: bTV

До края на месеца се очаква да приключат двата ремонта на магистрала „Хемус“ - единият при тунел „Топли дол“ и другият при тунел „Правешки ханове“.

Други сериозни ремонти не са планирани през лятото, за да не се образуват задръствания.