„София кара колело и тича за по-чист въздух“ е мотото на тазгодишното пролетно велошествие, което ще се проведе в София в неделя, на 14 април, съобщи Столичната община.

Събитието е разделено на две части, а софиянци са поканени да се включат или с личен велосипед, или да пробягат 5-километровото трасе от пл. „Народно събрание” до Южния парк. Стартът на велосипедистите е от 11 часа, а на бегачите – от 11.15 ч.

Маршрутът за бягането е  от Народно събрание през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. „Витоша” до входа на „Южния парк”. Там на голямата поляна е предвиден голям спортен празник с много атракции и забавления.

Събитието няма състезателен характер, участниците ще подкрепят активното придвижване в градска среда, като пълноценна алтернатива на придвижването с лични автомобили – в това число ходенето пеша, карането на колело и използването на градски транспорт.

От 20.00 часа на 13 април – събота,  до приключване на мероприятието на 14 април – неделя, се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Народно събрание”.

От 08.00 часа приключване на мероприятието в неделя  се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и пл. „Народно събрание”.

От 10.00 часа до приключване на мероприятието на 14 април  се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!