От утре - 12 септември - се възстановява изцяло движението по обновения участък на бул. "България" - от бул."Тодор Каблешков" до "Околовръстния път", в посока центъра. Това съобщи пресцентърът на Столичната община.

Положен е последният износващ пласт асфалт по трилентовото трасе на бул."България", което е над 1380 м. С пускането на този участък се възстановява цялостното движение по булеварда.

Това лято бяха изцяло рехабилитирани и обновени в двете посоки участъците на бул."България" - от бул."Гоце Делчев" до бул."Тодор Каблешков", както и от "Тодор Каблешков" до Околовръстния път в посока кв. "Бояна" и от Околовръстния път до моста на река Боянска /ул."Даскал Стоян Попандреев"/. Извършен е и ремонт на надлеза над ул."Васил Стефанов". Във всички ремонтирани участъци е поставена метална мрежа за здравина на пътното платно, положена е нова асфалтова настилка.

Продължава работата по обновяване на тротоарите и за обособяване на велоалея. Остава да се извърши рехабилитация на всички кръстовища, както и на детелината при Околовръстния път, което се предвижда да се направи през следващия строителен сезон.

След отварянето на движението по бул."България" ще започне изграждането на канализация по ул."Боянски водопад", която ще бъде затворена за пътни превозни средства. Изграждането на канализацията е част от разширението на бул."Тодор Каблешков", което се изпълнява в момента до ул. "Деян Белишки".

Изграждането на бул."Тодор Каблешков" е ключово за изпълнението на третия градски ринг. С него се изпълняват изцяло нова канализация, водопровод, улично осветление и пътна конструкция. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул."България".

В момента се работи по проекта за продължението на бул. "Тодор Каблешков" - от ул. "Луи Айер" до ул. "Емилиян Станев", с изграждането на което ще завърши изграждането на участъка от третия градски ринг до бул. "Черни връх".

Използвани са материали на БТА