Късно снощи беше възстановено движението по Подбалканския път близо до село Саранци, където вчера стана тежка катастрофа.

Жена загина, а шестима души, сред които и две деца, бяха ранени при челен сблъсък между две коли. Пострадали са момичета на 7 и 10 години, които остават за лечение в "Пирогов".

Още вчера стана ясно, че децата не са със сериозни наранявания, но ще останат за наблюдение в болницата. Там е и техният баща, както и още една жена, също с леки наранявания.

"Две момичета на 10 и на 6 години са настанени са в детска травматология. Момичето, което е на 10 години е със счупена раменна кост в средната част, предстои оперативно лечение. Другото момиче е с травма в областта на глезена, без сериозни последствия. Вероятно ще се размине само с наблюдение за 24 часа и ще бъде освободена.

Що се отнася до възрастните пациенти, жената е със счупен първи поясен прешлен, предстои допълнително изясняване на диагнозата, при необходимост ще бъде извършена стабилизация на прешлена. Мъжът, който е приет при нас, е с травма в областта на гърдите, без опасност за живота. Предстои да бъдат изписани мъжът и малкото момиче, а жената и по-голямото момиче остават за лечение”, съобщи за bTV директорът на "Пирогов” – проф. Асен Балтов.

Още двама души - 59-годишен мъж и 39-годишна жена, са настанени в болница  "Св. Анна" в София. Шофьорът на едната от колите е с пневмоторакс, а жената е с фрактура на подбедрицата.