"Възраждане" подава сигнал в прокуратурата срещу бившия вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов заради нередности при сделката за изтребителите F-16.

Депутатът от парламентарната група на „Възраждане“ Николай Дренчев твърди, че според документите, които са подписани се дава възможност на доставчика да не достави, това, което е договорено.

Няма нарушения в процедурата за закупуване на самолетите F-16 – така коментира днес Красимир Каракачанов обвиненията от партия „Възраждане“.

„Днес ще подам сигнал до главния прокурор във връзка със злоупотреби на длъжностни лица, надявам се, че със силите на българската държава ще се извърши разследване на тези подписани неизгодни за България договори“, заяви Дренчев.

„Освен сделка с правителството на Съединените щати за F-16 съм подписал и няколко сделки с Русия за ремонт на ракетните комплекси C300, за ремонта на самолетите МиГ-29, с Беларус за ремонт и модернизация на СУ-25 – тези сделки не ги ли интересуват? Или ако сделката е с Америка, е лоша, ако е с Русия и Беларус, е добра“, коментира Каракачанов.