Прокурорският син, който е с обвинение за побой и закани с убийство към бившата си приятелка, внесе молба в прокуратурата да свали полицейската охрана на момичето.

В мотивите си Васил Михайлов посочва, че се използва ресурса на МВР, без да има нужда от това. Той е с обвинение за четири закани с убийство и нанесен побой на 20-годишната Боряна Рангелова.

"Охраната е назначена по нейна молба, а в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, от които може да се предполага, че има опасност за живота и здравето на свидетелката Рангелова", коментира Георги Иванов.

А въпреки че е обвиняем, прокурорският син настоява никой да не пази момичето. 

"Българските граждани заплащат грешни пари за прищявката на прокурор Георги Петков Иванов или тази на Боряна Рангелова", коментира Васил Михайлов.

„Според мен това е изключително иновативен случай. Това е абсолютно процесуално недопустимо, тъй като той не е сред лицата, които имат право да прави такова искане“, посочва Георги Иванов.

На въпрос на bTV дали молбата на прокурорския син ще бъде уважена, наблюдаващият прокурор отговори, че тя вече е отхвърлена с мотив, че обвиняем няма право да прави подобно искане.

Тепърва от Софийската градска прокуратура трябва да решат дали това решение е законосъобразно, научи bTV.

В сряда Михайлов е внесъл и искане до градската прокуратура за отвод на наблюдаващия прокурор Георги Иванов. В мотивите си е посочил, че прокурорът е поискал резервни дати за гледане на делото срещу него. Молбата предстои да бъде разгледана.

Васил Михайлов е подсъдим по две дела и срещу него има обвинения за общо 11 престъпления. Сред тях са за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, закана с убийство и хулиганство.