В рубриката „Деца и родители” на предаването „120 минути” ви срещаме с едно семейство - те са столичани, но не в повече. Той е по-познат в родния ефир като Радко. Тя е репортер. Запознайте се със семейството на Васил Драганов, съпругата му Андреа и децата им Любов и Давид Драганови.

Моето поколение бяхме възпитани в съвсем други ценности, отраснахме в друго време, много по-различни бяха нещата, като че ли бяхме по-послушни, четяхме повече книги, бяхме по-вглъбени в себе си, но най-вече по-послушни. Сега, чрез хилядите варианти в интернет да се събере информация, по някакъв начин ги изкривява децата. Любов много трудно я карам да чете книжка, предпочита да чете нещо пред лаптопа. Давид е по-спокоен, разказа Васил Драганов.

Искаме да научим децата да са по-добри, да уважават по-възрастните хора, Любов от малка я уча да рисувам или я приканвам да го направи, допълни той.

„По-скоро Давид прилича на мен, защото е по-спокоен, по-разбран, макар че е по-малък от Любов, винаги, когато му кажеш за какво става въпрос, разбира и проявява търпение, докато голямата е по-луда глава според мен и повече прилича на Васко, нищо, че той казва, че е бил добро дете”, сподели съпругата му Андреа.

„Като гледам Любов какви клипчета си прави, вече започвам да се плаша, защото като че ли по някакъв начин се зарибява. Тя е голяма театралка, гледа постоянно представленията, в които участвам. Любимото й е „Лунатици” в Народен театър”, каза Васил и допълни, че не са от амбициозните родители, които ръчкат детето.

Давид също е доста артистичен, не знаем все още накъде ще се насочи, каза Андреа.Аз съм тренирала дълги години художествена гимнастика, но Любов определено няма афинитет към спорта. Много е музикална, артистична, но това пак е от Васил по-скоро.

Сред любимите неща, които Любов обича да прави с мама и тате е ходенето на СПА.

„Рисуваме заедно, обичаме да гледаме филми заедно, да четем книжки, обичат морето и изкарват поне два-три месеца на морето всяко лято, ако имат възможност, обясни Васил.

Ние сме много шумно семейство, в същия момент кипи живот, жизнерадостност и наистина веселие, допълни той.

Васил прикани всички българи да създават деца:

„Аз обещавам на всички тези, които си мислят, че няма да имат възможност да изгледат още едно детенце, дядо Боже да им даде тази възможност, винаги така се случва, по някакви неведоми пътища биваш подпомогнат, за да можеш да отгледаш още едно детенце”.

Пожелават си да са здрави, децата им да бъдат добри ученици, много екскурзии, много морски дни и много празници.