Почти денонощие, след като стана ясно, че Държавната комисия по хазарта отнема за три месеца лиценза на „Еврофутбол“, до медиите позицията си относно това решение изпрати Васил Божков.

Според него то показва липса на държавност и лицемерие, имайки предвид кризата заради COVID-19.

„Временното отнемане на лиценза на „Еврофутбол“ е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика“, пише Божков.

„Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи. За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси“, казва още той.

По думите му закриването на работещи компании във времена на международен колапс поражда въпроси, към които не може да остане безучастен.

Бизнесменът за пореден път заявява за преднамереност на действията на държавата спрямо него: „Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега? (...) Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано? Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон, могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също“.

„Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората“, се чете още в позицията.