Продължаваме промяната мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ. Ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото. Това заяви Васил Божков на пресконференция.

"Ако ДПС и Борисов бъдат оставени извън политиката, ще е много добре", посочи той.

"Не познавам Петю Петров. Не знам колко е съпричастен към всичко, което се случи. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми", каза Божков.

"За Любена Петрова дали е била или не е била в ОАЕ не знам, но аз с нея не съм се срещал", подчерта Божков.

"Спекулацията с мойто връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо от Интерпол за моето прибиране. Арабският термин е екстрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, че прибирам по собствено желание", посочи той.

"По делото срещу Борисов, Горанов и Арнаудова аз съм защитен свидетел, не съм получавал предложения. Аз съм. Давах показания два пъти по 4 часа", каза Васил Божков на пресконференция.

„Държавата се управлява от мафията, а начело на нея е Бойко Борисов. Знаем как действа мафията – който не е удобен бива отстранен. Животът на мен и моите близки е силно застрашен в момента“, каза Божков. По думите му живота му е застрашен от лъжесвидетели и от хората, които управляват държавата в сянка.

"Почти не познавах Алексей Петров, така че защо се е случило това не мога да кажа", подчерта той. По думите му връщането му няма нищо общо със смяната на главния прокурор Иван Гешев или с убийството на Алексей Петров

"С моята политическа притая „Българско лято“ няма да учудваме в местните избори. В България има едно огромно мълчаливо мнозинство от 60%, които не излизат да гласуват. Борисов им проми съзнанието, че нищо не зависи от тях. Ще се обърнем към тези хора и ще разчитаме на тяхната подкрепя. Българинът трябва да знае, че всичко е в неговите ръце", категоричен бе Божков.

Той подчерта, че иска да влезе в политиката. Каза, че иска да обедини всички партии, които са против статуквото и с гласовете на мълчаливото мнозинство, което сега не гласува, да спечели изборите и да спаси държавата.

Божков подчерта, че не се познава с президента Румен Радев и няма отношения с него. Той помоли да не бъде принизяван с криминални персонажи като Красимир Каменов-Къро и Цветомир Найденов, които били психично болен човек. Божков отрече да има нещо общо с двамата.

Божков бе категоричен, че няма нищо общо и не е правил бизнес с Евгени Пригожи. По думите му много компании се "натискали" да правят бизнес там преди войната.