Подсъдимият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай, призна, че може да се кандидатира за депутат. В интервю пред БНР той посочи, че ако членовете на ПП „Българско лято“ го номинират, ще бъде включен в листите за предстоящия парламентарен вот.

Дали партията ще се яви на изборите обаче все още не е ясно. Софийският градски съд  отложи в петък заседанието си, на което трябваше да разгледа регистрацията на новоучредената партия. Това се случи по искане на прокуратурата, която се оказа нередовно призована.

Следващото заседание е насрочено за 5 февруари, а срокът за произнасяне по тези производства е 14-дневен, като прокуратурата има право да обжалва евентуалната регистрация. Така „Българско лято“ може да не хване последния срок за подаване на документи за участие във вота пред Централната избирателна комисия, който е 17 февруари. 

„Играем за победа. Ако партията реши, ще бъда в листата. Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“, коментира Божков.

Той отново заяви, че не е давал подкупи на длъжностни лица, за да има преимущество хазартният му бизнес, а е бил рекетиран. По думите му прокуратурата е била наясно за пътуването му към Дубай:

„Прокуратурата не спазва законите. Тя е инструмент на „бога“ (б.р. Иван Гешев имаше коментар в тази посока). Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва - за рекета срещу мен, който е ескалиращ. Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите“. 

Божков каза още: „Борисов и Пеевски даваха пари за „Левски“, спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам. Когато се захвана с нещо, го правя добре. Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябва да се демонизира само единият, те са свързани като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата. Когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен“.