Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете закони, които е гласувал, подписал и е длъжен да прилага. Това написа във „Фейсбук“ хазартният бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков.

Той задава четири въпроса на финансовия министър Владислав Горанов относно декларациите за такси върху хазартните игри. Припомняме, че през февруари Държавната комисия по хазарт (ДКХ) наложи четири акта на фирмите на Божков, според които не са внесени данъци в размер на 700 млн. лв. 

Укриващият се в Дубай бизнесмен прилага съответните декларации за отчитане към хазната, които по думите му са одобрени от ресорния министър, и пита защо в тях има две графи за облагане – с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисионни. 

Допълва, че ако „20% върху комисионната“ е само за покер турнирите – защо в документа опцията за „покер турнир“ не съществува. Пита още и кой е отговорен за ежемесечно одобряваните декларациите и как неговите са били одобрявани „незаконно“.

„ И ако глупостта и „услужливата памет“ са извинение, злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата #хунта са престъпление. Рано или късно се носи отговорност. И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш“, пише още Божков.