„Предявяват ми дело, което водя четири години. За таксите от хазарта, които прокуратурата твърди, че не са платени“. Това каза Васил Божков след разпита си.

„Съдилищата решиха, че са платени по закон. После приеха закон, който казва, че всички такси се плащат така. Новата спойка твърди, че така ще има повече пари в бюджета. Прокуратурата твърди, че съм ощетил бюджета. Тезата се крепи на слухове – някой е чул, разбрал. Няма документи. Има подписани декларации“, посочи той.

„Платили сме половин милиард като такси в бюджета, които сега не влизат. Хазартът се развихри. Населението е болно. Продават си жилищата. Аз съм невинен до доказване на противното. Има решение на Висшия административен съд, че таксите са плащани по закон. То се гледа със задна дата. Какви доказателства да представя повече?", попита бизнесменът.

Снимка: БГНЕС

По думите му натискът продължава и всеки, който е силен, "те го тормозят".

"Имаше едно дело, по което само аз и Тодор Живков сме обвинявани. Сега е прекратено – за заговор срещу държавата и опит за завземане на властта. Това е от Дубай“, каза още Васил Божков.

„Очаквам да създадем политическо движение и да пометем тая спойка. Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо“, допълни той.

Снимка: БГНЕС

От септември Божков е под домашен арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, свързано с хазартна дейност, по което Божков беше задържан в ареста след прибирането му от Дубай през август.