В София за 92-ри ден недоволни от работата на правителството и прокуратурата се събраха на жълтите павета. 

Въпреки лошото време протестиращи започнаха да се събират в Триъгълника на властта около 19:30 ч. В палатката пред Президентството тече подписка за отпадане на задължителното използване на маски и шлемове. Към 20 ч. недоволните блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.

Снимка: БГНЕС

Организаторите от „Отровното трио“ коментираха еврорезолюцията за България. Те я определиха като „остра“. По думите им с приемането на документа протестиращите у нас са получили морална подкрепа. Те призовават за обвързване на евросредствата с нивото на корупцията у нас. 

„Това е следващото стъпало, на което се качваме - мерките и те ще стъпят върху тази резолюция, така че много поздрави на всички депутати от ГЕРБ“, каза адв. Николай Хаджигенов.

Последва шествие до „Орлов мост“, като движението за кратко беше блокирано. 

Снимка: БГНЕС

Габрово, Велико Търново и Горна Оряховица се обединиха в протестно автошествие срещу правителството и главния прокурор. Десетки автомобили се включиха в автопротеста с маршрут Велико Търново - Лясковец - Горна Оряховица.

Снимка: btvnovinite.bg

Демонстрантите спряха с развети знамена и скандирания за оставка пред общината в Горна Оряховица и пред обект от верига бензиностанции на депутат.

По-рано днес двама мъже в Пловдив бяха арестувани след опит да спрат за разговор здравния министър проф. Костадин Ангелов. Единият е актьорът Даниел Михайлов, а другият е Валентин Караджов. 

Михайлов твърди, че е бил уволнен от работа от театъра в Габрово заради участието му в антиправителствените протести. Караджов е с 24 криминални регистрации и според полицията, днес е бил употребил алкохол. 

По данни на МВР, те са се опитали да замерят проф. Ангелов с яйца. Здравният министър отрече да е бил уцелен и определи поведението им като агресивно. Двамата мъже са осъдени на три дни арест по бързата процедура.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!