Въоръжен обир на банков клон беше извършен в столицата. Откраднати са около 1000 лева. Извършителят все още се издирва.

Около 10:40 ч. тази сутрин в банковия клон нахлува въоръжен мъж с маска и пистолет. По това време на касите в офиса работят 2 служителки. Мъжът насочва оръжието към едната.

Снимка: btvnovinite.bg

„Млад мъж със синьо яке и черно горнище влезе и каза „горе ръцете, давайте парите”. Момичетата каквото можаха извадиха от касите, той ги взе и половината се пръснаха по земята. За секунди стана всичко и той избяга”, разказа Галина Колева, служителка на банката.

Снимка: btvnovinite.bg

Със задигнатото мъжът бяга в посока гара Подуяне.

„Хората се разтичаха, половината избягаха, някои от тях седяха, защото нищо не можеха да направят, той беше с пистолет”, разказа още Галина.  

Това е втори обир в банковия клон от началото на годината. При нападение през февруари оттам са задигнати 10 хиляди лева.

„Сравнително неголяма сума е открадната. Едно е лицето, било е въоръжено с пистолет по първоначални данни. Вдигнати са нашите служители”, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Иззети са записите от охранителните камери. А от първоначалните данни става ясно, че нападателят е действал сам.  

Хроника на обирите

На 5 октомври офис на трезор беше обран посред бял ден в София. При него бяха задигнати 185 хиляди лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди 9 месеца въоръжен мъж нападна същия банков трезор, който беше ограбен и днес. Миналият път бяха задигнати 10 хиляди лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Няколко месеца по-рано крадци обраха офис на банка в Несебър. В престъплението участваха трима души, които успяха да откраднат над 100 хиляди лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди това беше нападнат банков клон в столицата, обирът беше безуспешен. Крадците бяха спрени от охраната на офиса.

Снимка: btvnovinite.bg