Днес за първи път 60 000 първокласници прекрачиха прага на класните стаи. Боби е един от тях. Подготовката му за първия учебен ден започва още вчера.

За семейството радостта е двойна, защото днес е и първият ден в детската градина за по-малката сестра на Боби. Приготовленията за училище излизат около 200 лева на семейството. Най-голямото им притеснение обаче бил изборът на учител. Но бързо преминало.

„Тя е от старата генерация учители, много е мила, мисля, че ще даде на детето ми добър старт в живота, което е много важно”, посочи Ивалина Салабашева, майка на Боби.

Раницата е готова отдавна, а ентусиазмът не липсва. За Боби е важно да немери нови приятели в училище. След посрещането на първокласниците, идва моментът децата да се запознаят, защото през следващите четири години ще учат и играят заедно.

„Никога не сме били високо платени, но не бих сменила професията си за нищо на света”, заяви началният учител Румяна Налджиева.

Училищният двор събра над 2000 ученици, с различни мечти, цели и копнежи. Всички споделиха, че си пожелават отлични оценки.