Освен в София шествия и протестни демонстрации има в почти всички области градове. За първи път на площада излязоха в Монтана и във Враца. 

Стотици хора отправиха призиви за оставка и в Монтана. Млади хора, семейства и граждани се събраха в центъра на града, за да изразят недоволството си от управлението на страната. Това е първият протест в областния град, уверенията на протестиращите са че ще излязат със същите искания и утре.

Първи антиправителствен протест се проведе и във Враца на осмия ден от националното недоволство. В него се включиха стотина души, включително и родители на деца с увреждания.

Снимка: btvnovinite.bg

Във Варна се проведе масов антиправителствен протест за седми пореден ден. Недоволството в града расте, като днес хората бяха много повече от вчера. За разлика от отминалите дни този път протестът стартира от две различни места. По традиция мнозинството се събра пред сградата на общината.

Снимка: btvnovinite.bg

По същото време имаше и демонстрация на гражданската организация Боец пред окръжния съд. Впоследствие двете групи се събраха и заедно шестваха по улиците на града.

Поне 10 00 протестират в Пловдив, докато премиерът се среща с актива на ГЕРБ в града под тепетата. Предимно млади хора скандират "Мутри вън!" и "Оставка!".

Снимка: btvnovinite.bg

В Хасково протестиращите за поредна вечер поискаха оставка на Главния прокурор и смяна на управлението, а не частичен ремонт на кабинета

Близо двеста силистренци се събраха пред областната управа в крайдунавския град със знамена, вавузели и плакати, за да изразят несъгласието си със сегашното управление. Преди началото на протестния митинг на осигуряващите реда полицаи бяха подарени по един български трибагреник с призив повече да не допускат националния флаг да се въргаля в калта.

Протестно шествие се проведе и в Сливен. Десетки хора от всички възрасти се събраха пред общината и преминаха по главните улици на града с искане за оставка на правителството.                                        

А в Русе поредният ден на протести събра отново недоволните пред Съдебната палата. Със скандирания „Оставка“ протестиращите направиха шествие до Общината и Парка на младежта. Хората не приемат трите министерски оставки и искат предсрочни избори.