В следващите часове с умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Заради застудяването и в южните райони дъждът ще премине в сняг, само в районите на Сандански и Петрич ще продължи да вали дъжд.

Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.

В Северна България се очаква нова снежна покривка до около 30 см. Ще има силен вятър, виелици, навявания и там са обявени предупреждения от втора степен за опасно време.В южната половина от страната е обявен жълт предупредителен код за валежи от дъжд и сняг. Там ще се образува тънка снежна покривка, само в планинските райони ще е по-съществена.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е умерен до силен от изток-североизток, по най-високите върхове от юг-югозапад и през деня ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра – около минус 6.

В нощта срещу петък валежите ще продължат, като вече и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг. В петък през деня валежите ще отслабват, но едва привечер ще започнат да спират. Вятърът ще отслабне, в Южна България- чувствително. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 7-8 градуса- в тези райони ще вали дъжд.

В събота ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са отрицателни – в Северна България ще са под минус 5 градуса, дневните ще са предимно между 0 и 5 градуса.

В неделя вероятността за валежи е по-малка, ще има разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен.

Вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд. В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи, но в много райони ще превалява дъжд.