Вицепремиерът Валери Симеонов тази нощ предприе първата си акция срещу шумните заведения в София, похвали се самият той във „Фейсбук”. От миналата година той се бори с дискотеките по морето, като това му докара конфликт и с министъра на туризма Николина Ангелкова.

В днешната си публикация Симеонов нарича столицата „градът, в който законите отстъпват на познанствата, шуробаджанащината и политическите чадъри”. Въпреки това той отбелязва, че собствениците и управителите навсякъде веднага са спирали силната музика.

Вицепремиерът описва и обиколката си с участието на РЗИ и зам.-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова – от „недосегаемите по бул. „Витоша” до Студентски град. Симеонов коментира, че поп-фолк певицата Кали „обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението”.

В друга механа пък станал скандал с посетители, но се разминало без бой. На мястото полицаи празнували професионалния си празник, като от статуса на Валери Симеонов не става ясно дали служителите на реда са туширали напрежението, или са били в центъра му.

„Обръщам се към всички, които констатират озвучаване от гореизброените заведения след 23 ч. незабавно да сигнализират на денонощния телефон за шума 02 940 30 03, за да приложим закона в неговата сила – а именно, да бъдат запечатани и дейността им да бъде прекратена”, призова Симеонов, който в чест на проверката качи на профила си снимката, която виждате по-горе.