Българският народ определи така – да няма друга възможност за управление, освен коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти. Не можем да си позволим да вкараме България в спиралата на политическата нестабилност, страната ни има нужда от парламент с ясно мнозинство, стабилно управление и правителство, работещо по ясна програма, заяви Валери Симеонов при откриване на първото заседание на парламента.

Обстановката в страната и в страните около нас става все по-напрегната посочи още той.

По думите му в програмната стратегия от 2017 г., подписана от ГЕРБ и Обединени патриоти, са залегнали основни идеи от програмата на НФСБ, ВМРО и „Атака”.

Най-важният приоритет е възраждане на икономиката, каза той и изброи още: антимонополното и антикартелното законодателство, реформите в енергетиката, социална политика.

Други важни приоритети за ОП са недопускане на бежанци и мигранти на територията на страната, както и засилване на полицейското присъствие.

В сферата на здравеопазването той поиска въвеждане на профилактични прегледи за всички български граждани, а в земеделието – финансова подкрепа с фокус малките и средни предприятия.

Във външната политика България трябва да се ръководи от прагматично следване на националния интерес и недопускане на намеса във вътрешния процес на страната. Ние сме за присъединяването на България към Шенген, подчерта Симеонов.

Обединените патриоти ще работят за отстраняването от властта на антибългарската партия ДПС и другите нейни клонинги, заяви още лидерът на НФСБ.