Вицепремиерът Валери Симеонов, зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева и депутати от ГЕРБ, Патриотичния фронт и „Воля” прелетяха над оградата по границата в района на област Хасково, Ямбол и Бургас, за да видят завършеното при река Резово.

Депутатите от опозицията не приели поканата за въздушната разходка по морето – от БСП смятат, че има злоупотреби при финансирането й.

Към момента е завършен най-трудният участък в област Бургас, където оградата струва близо 170 млн. лв. и е дълга около 200 км.

Проверките на ДАНС и Държавната финансова инспекция не притеснявали Валери Симеонов. Според него оградата поевтиняла с 35% след като започнали да я правят едноредова.

Симеонов отказа да съобщи колко струва въздушната инспекция от борда на военен вертолет „Кугър”, който летя три часа и половина от Пловдив до морето и обратно.

„Не ми правете сметка, аз съм служебно лице”, отговори той на въпроса.

Симеонов поиска със средствата от Европейския съюз да бъде финансирана доставката на термовизионни камери и това да ставало без обществени поръчки, защото утежнявали доставката и поддръжката им.