Без Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно, ако въобще парламентът работи, коментира пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов евентуално напускане на Народното събрание от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според Симеонов ролята на Цветанов е изключително важна, значима и незаменима, като един посредник между различните групи, крайни полюси в различни законопроекти или решения. Той е човек, който виждам, че с всяка година се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител, коментира лидерът на НФСБ. По думите му Цветанов трудно ще бъде заменен.

На въпрос дали очаква още оставки заради имотния скандал, Валери Симеонов коментира, че оставката е личен морален акт. Става въпрос за утвърдена схема в България за източване на ДДС, за укриване на ДДС и на данъци, тази схема е масово използвана от строителните фирми и тя е известна на НАП, посочи той.

Попитан дали ще иска среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, за да не бъде изваден Цветанов от парламента, Симеонов каза, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама и не е редно да се бъркат във вътрешните въпроси на ГЕРБ. В отговор на въпрос, Симеонов коментира, че оставка на Цветанов определено може да доведе до трус, за предсрочни избори обаче не му се иска да мисли, но не са невъзможни.

Представители на другите партии коментираха по-рано през деня коментираха ситуацията:

"По важната тема е това, което се случва днес в залата вътре в момента. Виждате пряко и директно нарушаване на конституцията на Република България. Досега слушахте дебата и това е важният дебат. Когато Народното събрание си позволява да нарушава конституцията, оттам нататък всички останали теми няма какво да ги коментираме и обсъждаме”, заяви Мустафа Карадайъ от ДПС.

Според мен проблемите с апартаментите на Цветанов не почват сега, нито за него, нито за Борисов. И ако те сега открият, че има нещо нередно в апартаментите им, сега, вярно, че това последното вече прелива чашата. Тази проблемация изобщо не е от вчера, така че във всеки един момент, в който Цветанов си тръгне, ще е късно и във всеки един момент, в който Борисов вземе мерки, пак ще е късно”, коментира Антон Кутев от БСП.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!