Докато полицаите протестират пред Народното събрание и предявяват своите искания, вътре тема номер 1 стана именно тяхното недоволство.

Увеличението на заплатите няма как да стане през тази година. Това каза в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев. Най-вероятно такова увеличение на възнагражденията може да се случи в началото на следващата година, като процентът, с който това ще се случи, ще бъде обсъдено в разговори между правителството и синдикатите.

Ресорният министър отново повтори, че протестът на полицаите и техните искания е справедлив и е тяхно право. Опозицията възнегодува от парламентарната трибуна срещу действията на правителството спрямо сектор „Сигурност” и каза още, че липсва мотивация на полицаите да работят.

Спорове в пленарната зала предизвика и отчетът по стратегия за интеграция на ромите за миналата година. Опозицията каза, че няма да го подкрепи, тъй като в този отчет липсват конкретни мерки за интеграция на ромите, а случващото се в гетата например предизвика и това, което видяхме в Асеновград.