Има поне трима души, които са подходящи за поста главен секретар на МВР. Това заяви в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Валентин Радев, който вече е депутат.

В петък беше първият работен ден на Валентин Радев в парламента. Той смята, че новият главен секретар трябва да бъде с профила на досегашния.

Радев обяви, че сам избрал главния секретар за неговия мандат, като се чудел между Маринов и директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов. По думите му подходящите кандидатури в момента са поне три, като една от тях е именно на Спиридонов, спомена и Христо Терзийски, директор на главна дирекция "Национална полиция".

В първия си работен ден като министър, Младен Маринов се срещна със синдикатите в системата. „Имаме много общи неща – и по социалните пакети, и по документите, и по униформите.

Синдикатите заявиха, че имат високи очаквания. „Да даваме време на Маринов би било обида към самия него. Той е наясно с проблема, той е един от нас, на този етап му имаме доверие”, каза Валентин Попов – председател на УС на СФСМВР.

Синдикатите очакват от Маринов да придвижи законодателните промени, част от които предвиждат МВР да осигурява юридическа защита на полицаите.