Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че няма теч на информация от МВР, който да е довел до това Димитър Желязков – Митьо Очите да напусне страната преди акцията в Бургас срещу престъпната група за рекет.

"Ако беше изтекла информация, щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там", попита Радев след среща с ръководството на МВР в Елин Пелин и кметовете от региона.

Министърът благодари на турските си колеги за добрата работа по залавянето на Митьо Очите в Истанбул преди дни заедно с още седем души, които бяха върнати у нас. От МВР не се ангажираха със срок, в който Желязков ще бъде предаден от турските власти. 

Радев подчерта, че се общува на най-високо ниво и той на два пъти е разговарял с турския си колега.

„Точно как ще стане и колко бързо работи техният съд, не ми е удобно да го питам: Абе няма ли да ни го предавате? Когато успеят, дават ни го, искаме да го направим по правилата”, подчерта вътрешният министър.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че Митьо Очите е задържан за 30 дни в турския арест, като в този период трябва да мине процедура пред турски съд за неговото екстрадиране у нас.

Той допълни, че продължава да тече активна работа на територията на главната дирекция в Бургас по случая с групата около Желязков.