Нетрадиционно място за ваксинация. Във Врачанско мобилен екип ще обикаля общинските пазари по график и ще имунизира желаещите. Днес той е в Мездра.

„Инициативата е с помощта на РЗИ- Враца и общинското ръководство на Мездра. Решихме да стартираме мобилни ваксинации на територията на областта, два наши автомобила ще бъдат по график на всички общински пазари и за голяма изненада има огромен интерес. Разполагаме с всички ваксини“, обясни д-р Антонио Георгиев, управител на Нов медицински център – Враца.

Миналата седмица екипът е ваксинирал 60 човека на общинския пазар в Оряхово, утре отново са там, а в събота са в Криводол и Бутан.

До момента в областта са имунизирани 30 000 души, а утре мобилен екип ще ваксинира на пазара във Враца. 

В кабинетите на открито не се изисква предварително записване. Ваксините, от които се поставя само една доза, се оказаха по-предпочитани - особено от хората, на които им предстои пътуване.

„За да няма четвърта вълна на COVID, ние трябва да бъдем максимално подготвени през лятото и ваксинирани. Процедурата е абсолютно безвредна, виждате, че колежката е екипирана, ваксините стоят в чанти с лед“, посочи още д-р Антонио Георгиев.