От днес БДЖ възстановява една традиция – вагон-ресторантите във влаковете. Привилегията да се хранят във вагон тип бистро ще имат само пътниците от бързите влакове със задължителна резервация между София и Варна, които тръгват много рано сутрин и в двете посоки.
Вътре във вагона има бар и неголям салон за консумация. Според съобщението на БДЖ, в салона има няколко сепарета. Екипът ни видя само само малки масички с около дузина стола.
„Тази нова придобивка ще дава удобство за пътниците, да могат да си купуват безалкохолни напитки и други хранителни напитки”, коментира Стоян Стоянов, началник влак.
Държавният превозвач обещава барплот за консумация на крак, но вагонът тази сутрин не беше снабден с тази екстра.
Като за първи ден бистрото не беше заредено и първите пътници имаха възможност да черпят само от наличностите на вендинг автомат. Ще се предлагат само пакетирани храни, а не като навремето.
От БДЖ се хвалят с бар, оборудван със съвременни уреди за съхранение, охлаждане и затопляне. Пътниците пък се надяват на умерени цени.
БДЖ-бистрото ще предлага кафе, безалкохолни и други топли и студени храни и напитки. А алкохолът включва само бира.