Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в нито една болница в София. Вече ви разказахме за 72-годишния пациент, който два дни обикаляше лечебниците, но без успех. Седмица по-късно дъщеря му също е болна от вируса. 

Два дни търсене на легла - от  вкъщи до Координационния център, после в "Пирогов" и "Токуда".  Свободни места обаче няма. Ден по-късно опитите продължават – до "Света Анна" и до болницата в Своге, където се оказва, че няма реанимация. Крайният резултат е, че 72-годишният мъж губи битката с болестта.

Четири дена по-късно дъщеря му изпитва дискомфорт. "Бях много зле, боляха ме гърдите, бях много уплашена, защото на татко белия дроб изчезна за дни", разказва тя.  

Състоянието й се влошава и в неделя отива в "Пирогов". 

"Смехотворна организация. Взеха ми бърз тест – беше положителен. Взема ми PCR-тест – до тоя момент никой не се е свързал с мен да ми каже резултата", казва още жената.  

Тя се прибира вкъщи, но няколко часа по-късно и прилошава. 

"Звъннах на 112 към 19.30 ч. В 10. 40 ч. никой не се беше свързал с мен. Реших, че само с господ и молитви ще се справя и се обадих и им казах, че ако има някой по-спешен него да обслужат", споделя тя.  

Казва, че вече близо седмица е вкъщи, изолирала се е сама, но официално не е под карантина. "Официално не. Кой да те карантинира, то няма кой да те прегледа", отбелязва жената. Тя е категорична, че ще търси правата си по съдебен ред.