Община Смолян започна описването на щетите от ураганния вятър тази сутрин. Три къщи и магазин останаха без покрив заради разразилата се стихия, има щети и върху автомобили. 

Бурният вятър рано тази сутрин разруши покривите на няколко къщи в квартал „Каптажа“, отнесе и покрива на хранителен магазин. 

Ураганът вдигнал най-напред покрива на къщата на семейство Семерджиеви, която е санирана миналото лято. Той завлякъл и съседския покрив.

Росица била на работа в магазинчето си, когато разбрала какво се е случило с дома й. 

Снимка: btvnovinite.bg

Съседи и институции помагат на пострадалитe. Част от къщата на семейството е изцяло без покрив, останала е само една малка част, която да напомня за него, но е опасна и за това предстои да бъде укрепена. 

По чудо няма пострадали хора. 

„Всичко е станало точно пет минути след като от тук са минали деца, отивайки за училище“, каза Адриан Петров, зам.-областен управител на Смолян. 

Покривите, които паднаха от ураганния вятър, вече са разчистени. Съборена е и опасната стена, която висеше над пътя.

Снимка: btvnovinite.bg

В разчистването са се включили приятели на пострадалите семейства, институциите в Смолян и военни от 101 алпийски полк и затворническото общежитие.

Силният дъжд е наводнил  жилищна сграда Мадан, а по пътищата имаше множество паднали дървета. Щетите на пострадалите семейства тепърва ще се изчисляват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!