В сезона на отпуските ще има и ударни ремонти на ключови отсечки към морето.

Отсечка от автомагистрала „Тракия” към входа на Бургас е дълга 8 километра , три от тях бяха ремонтирани миналия месец май. Днес започна ремонтът на останалите 5 километра и движението в двете посоки се извършва в насрещната лента.

Широко рекламираното изграждане на пешеходен надлез по пътя за Созопол не се случи.

Ремонтите на подхода към Бургас изнервят най-много шофьорите.

По пътя Бургас – Созопол трябваше да започне изграждането на пешеходен надлез край Атия. Надлезът ще бъде с два асансьора и ще е на мястото на пешеходната пътека, където на 20 ноември миналата година беше прегазен 16-годишният Костадин Джардов. Местните не вярват, че съоръжението ще доведе до промяна, макар да е издействано с протести. След трагедията на мястото беше поставена шумяща маркировка.

По договор пешеходният надлез трябва да бъде изграден за 45 дни.

Строително-монтажните работи по пътя за Созопол ще се извършват без спиране на трафика. Предстои ремонт и на магистрала „Тракия” – магистралата с най-много катастрофи у нас. Отсечката  между Чирпан и Стара Загора не е ремонтирана повече от 25 години и е известна с множество тежки инциденти. Причина за тях не е само високата скорост, но и лошата пътна настилка.

В момента трасето се преправя и се полага асфалт. Асфалтирането ще приключи до 13 юни, след това ще се сложат новите маркировки и на 15 юни вече ще е отворено за движение.