В разград откриха препариран лъв при претърсване в складово хале на фирма. Прокуратура и полиция започват разследване за незаконно притежание на препарирано животно от защитен вид.

Препарираният лъв е открит след подаден сигнал в склад на разградска ветеринарна аптека. Животното е от защитен вид, а макетът няма необходимите документи.

Снимка: btvnovinite.bg

Според една от версиите е възможно препарираното животно да е от едно от поколенията, раждани в разградския зоопарк, където и към момента има лъвове.

Снимка: btvnovinite.bg

„От това нещо, само кожата е истинска. В тоя вид беше, между другото, въобще не тежи, примерно с вас мога да го вдигна, най-вероятно слама или друга субстанция има в него, може да са изградили и някаква конструкция от метал, но въобще не тежи“, заяви окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Все още не е ясно дали препарираният лъв е от разградските животни в зоопарка или е внос от друга страна.

Бехчет Али се грижи за лъвовете в Разград 30 години. Соред негo препарираното животно е мъжки, млад лъв, на не повече от една година и е от поколение, което той е отгледал.

„На тоя лъв бащата, Любо ли са го кръстили, как са го кръстили, Рая и Любо баща и майка са на този“, твърди Бехчет Али.

Собственикът на склада обяснил, че притежава препарирания лъв повече от 10 години. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на защитено животно, за което е предвидено наказание, затвор до 3 години или парична глоба.