В град Плевен от понеделник всички ученици от 5. до 12. клас преминават на онлайн обучение от вкъщи. Това съобщи д-р Илиян Минчев - заместник-директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Плевен.
Той уточни, че причина за това е нарастването на заболеваемостта от коронавирус. За дни нивото й се е повишило от 333 на 100 000 население на 425 на 100 000.

Мярката за дистанционно обучение се прилага само за областния град и включва преминаване в електронна среда и на извънкласните и други допълнителни занятия, на дуалните обучения, на заниманията в различните центрове за развитие.

Всичките училища от 11-те общини на Плевенска област продължават да учат на присъствен принцип, поясни д-р Минчев, цитиран от БТА.

Областният кризисен щаб е делегирал права на всеки директор на училище, спрямо конкретната обстановка, да решава да се премине в режим половината училище да учи една седмица присъствено, а другата половина - онлайн, и обратното.

Този двусменен ротационен принцип ще приложат и училищата в областния град, но от 23 ноември, допълни зам.-директорът на РЗИ - Плевен., но от 23 ноември, допълни зам.-директорът на РЗИ - Плевен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!