Бурите ще продължат и през следващите дни - дори ще се засилят. Днес на много места се изсипа градушка, в Павликени улиците се наводниха  

Утре явленията дори ще се засилят, като цяло ще бъдат по-продължителни и по-интензивни от днешните, валежите по-значителни.

Снимка: bTV

Утре важи жълт код за значителни валежи с гръмотевици и условия за градушка в областите: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград. Бури ще има на много места и в останалите райони, но в областите с код се очаква явленията да бъдат най-интензивни.

Съвети при гръмотевични бури

При гръмотевична буря, ако можете дръжте настрана мобилните телефони и велосипедите. В колата можете да намерите сигурно убежище от мълниите.

Стойте далече от стърчащи обекти като стълбове и дървета, също и от метални шатри.

Ако сте в морето, излезте на сушата и се отдалечете. 

Какво ще е времето на 26 май?

Тази нощ за кратко явленията ще позатихнат, но утре отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Снимка: bTV

Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, близки до днешните.

Прогнозата за следващите пет дни

И през следващите дни все така ще бъде с условия за краткотрайни, но възможно интензивни, валежи, гръмотевични бури и дори градушки.

Снимка: bTV

 Максималните температури през повечето дни ще бъдат между 20° и 25°.