Разкаяние, съжаление и пълни самопризнания за убийството на майка и бебето й.

Така приключи делото срещу Викторио Александров, който застреля приятелката си Дарина и дъщеричката им Никол през 2018 г.

Защо бившият охранител е посегнал на най-близките си и как ще бъде наказан.

Съдът си даде ден отсрочка, за да обяви решението си по случая, който преди около две години шокира България.

Прокуратурата поиска най-тежката присъда - доживотен затвор без замяна. Адвокатите пък припомниха, че по случая има смекчаващи вината обстоятелства - като например личностното му разстройство и чистото съдебно минало.

Tой в началото твърдеше, че не помни престъплението, но по-късно направи пълни самопризнания и разказа как се  е случило всичко.

След семеен скандал в столичния квартал “Надежда” Викторио Александров убива приятелката си и бяга с детето.

Изхвърля в кош за боклук телефона си, спира за кратко в заведение, а после се качва на такси.

В покрайнините на града и малко преди да го задържат - стреля отново в главата на бебето и в себе си. Той оцелява, момиченцето му не.

Снимка: БГНЕС
"Отново за пореден път се признавам за виновен по всички обвинения. Съжалявам във всяка една секунда. Не можете да си представите кошмарите, които ме измъчват. Аз изгубих всичко, за което мечтаех."

Още от старта си обаче процесът беше белязан от напрежение, упреци и даже заплахи между подсъдимия и семейството на Дарина.

„Два пъти се обади от затвора със заплахи към нас и членове на нашето семейства. Няма присъда, която да върне децата ни. Справедливата присъда е тази, която ще ги остави да почиват в мир“, каза Лидия Министерска – майка на Дарина.

Александров поиска съдът да вземе решение, след като прецени всички факти, довели до трагедията.  

Домашно насилие и психически тормоз - това според експертизите са основните причини за двойното убийство. Александров днес категорично отрече, че е упражнявал насилие срещу Дарина. А присъдата по делото ще чуем утре.