На 24 май обичаният актьор Иван Налбантов ще бъде отличен с "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство.

Повече от 50 години Иван Налбантов е в трупата на театър "Българска армия". Стотици са ролите му на сцената, пред камерата и в радиотеатъра.

„Аз имам слабост към поезията. Ако не бях станал актьор, щях да бъда преподавател по литература. Добрият театър прави добри зрители, лошият театър - обратното. Няма, няма излишен театър, освен скучният”, заяви доц. Иван Налбантов. 

Поколения телевизионни зрители и радиослушатели познават добре характерният глас на Иван Налбантов. Сега като актьор ветеран играе в три постановки и подготвя нова.

„Аз знам, че театърът, докато има хора, винаги ще съществува. Дори в домашен обем да остане, защото хората имат нужда от това да общуват с другите хора, а по-хубаво място от театъра няма”, каза още актьорът.

Иван Налбантов приема себе си като редови артист, но е много повече - преподавател по сценична реч и актьорско майсторство, талантлив рецитатор, автор на проза и поезия.

„Животът е кратък, а изкуството  е вечно. И колкото можеш, колкото пъти да се докоснеш до него, печелиш. Печелиш, защото отиваш в друг свят. Той е измислен, но е много истински”, каза още Иван Налбантов.