В комисията за защита от дискриминация (КЗД) връщат парите, раздадени като бонуси. Комисарите ще трябва да възстановят средно по 3000 лева, след като избухна скандалът за раздаване на допълнителни възнаграждения.

Над 20 000 лева ще трябва да върнат общо членовете на Комисията за защита от дискриминация, като всеки сам решава дали да внесе парите накуп или на части. Председателката на комисията Ана Страшимирова обяви, че ще започне новата година на чисто.

„Да, върнала съм, но не харесвам думата бонуси. Допълнителното възнаграждение, което беше гласувано от моя страна, е върнато”, заяви тя. Златина Дукова от КЗД пък е подписала е декларация - касиерката да й удържи цялата декемврийска заплата. Така ще върне бонуса от 2600 лв.

След връщането на парите членовете в комисията признават, че ще им бъде по-трудно да планират бюджета за празниците. „Ами аз съм новодомка и трябваше поне мъничко да обзаведа с най-необходимите неща жилището, което комисията ми предостави, така че трябваше печка да речем, телевизор някакъв, обичайните неща”, уточно Дукова.

До 18 декември всички комисари трябва да върнат получените бонуси.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!