Роботи, интерактивни стаи, 3D очила, космически изследвания – това са само част от новите средства и занимания в клас.

Бургас. Бившият дом за деца, лишени от родителски грижи, днес е превърнат в по-различно училище.

Снимка: btvnovinite.bg

Интелигентната оранжерия, която измерва температура и влажност, и сигнализира при необходимост от поливане.

Снимка: btvnovinite.bg

Хранилка за домашни любимци, която се активира с мобилно приложение. И ако си мислите, че след изписването, една тетрадка не може да се използва отново, Ния ще ви опровергае

Снимка: btvnovinite.bg

„От нея приготвяме хартия, която се използва за рисуване, писане, картички, в които слагаме семена и после да подарите на любим човек и да поникне красиво цвете“, Ния Обретенова, ученичка  в ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията"-Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

Своге. В ПГ "Велизар Пеев" холограмни изображения на триизмерни обекти се движат на една от стените. В съседна стая момчета се упражняват на компютърни симулатори за леки и тежкотоварни автомобили. А звукозаписното студио приема талантливите изпълнители.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това беше голяма възможност за мен, много години чаках и  когато мечтата ти се сбъдне, е невероятно“, казва Габриела, ученичка в ПГ "Велизар Пеев".

Промените са след спечелен проект на МОН за стем център. По данни на образователното министерство през 2020 г. са финансирани 263 училища.

За иновативните учители и училища у нас и в Европа - гледайте филма на Николета Хаджийска довечера в "bTV Репортерите" веднага след централната емисия на bTV Новините.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!