С панихида хората от Бисер почетоха паметта на жертвите от наводнението, което застигна селото преди 10 години.

Датата 6-ти февруари 2012 г. и до днес остава като най-черната в историята на хасковска област, когато в наводненията живота си изгубиха 11 души, шестима от които от Бисер.

Със свещ в ръка, хората от селото днес почетоха паметта на шестте живота, които наводнението  погуби преди 10 години.

Вълната потапя селото малко преди 8 ч. сутринта, след като язовир „Иваново“ къса стена. Никой не предупреждава хората за водния ад.

Трагедията отприщва вълна от съпричастност в цялата страна. Всички помагат с вещи и пари на почернено село. С даренията се строят нови къщи, но парите стигат за 33. А потопените са 56.

И до днес не е ясно чия собственост е бил язовирът, чиято стена се скъса. Заради спор между кметство и министерството на отбраната, нито държава, нито община предприемат мерки, а се е знаело, че язовирът е опасен.

10- години по-късно съдът даде старт на делото за наводнението, по което подсъдима е бившият областен управител Ирена Узунова. Междувременно пострадалите заведоха граждански искове и осъдиха община Харманли. Днес и власт, и хора, се събраха на брега на реката, за да хвърлят венци във водите, потопили ги преди 10 години.