Остава и предупреждението за високи температури за 7 области в страната, с една по-малко от вчера.

Снимка: bTV

Жълт кода важи в Северна и Южна България за областите: Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там температурите ще са до около 36°.

Максималните в цялата страна ще са между 31° и 36°. В София – около 31°, 35 в Пловдив – 35°, във Варна – 29°. Вятърът е предимно слаб, а в Източна България – до умерен.

Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност. На отделни места, най-вече в Западна и Централна България, предстоят краткотрайни дъждове с гръмотевици. Според прогнозата за космическото време, през следващите дни вероятността за геомагнитни бури е малка.

Предимно слънчево ще е времето днес по нашето Черноморие. Там вятърът е до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Морската вода е 23-25 градуса, а вълнението на морето остава 3 бала.

Следобед над планините в Западна и Централна България се очакват дъждове с гръмотевици. Вятърът е слаб до умерен, а максималните температури ще бъдат между 18° и 25°.

От сряда до петък включително над Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места явленията очакваме да са интензивни. Има опасност от градушки.

Снимка: bTV

В сряда максималните температури ще са между 30° и 35°, а по Черноморието – около 27°. Над Източна България изгледите са за слънчево време.

В събота и неделя също ще е предимно слънчево. Тогава започва и постепенно повишение на температурите.