И до края на деня слънцето ще остане щедро, но ще има и увеличения на облачността, предимно над източните райони. В Източна България ще има и места с краткотрайни валежи.

Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

От БАН предупреждават, че днес на много места в Югоизточна България има екстремален риск от възникване на нови пожари.

По морето освен слънце, до края на деня ще има и увеличения на облачността. На места ще има и краткотрайни валежи. Температурата на морската вода е около 26°.  

Над планините до края на деня ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. Краткотрайни валежи ще има само на отделни места.

Утре през първата половина на деня над повечето райони ще се задържи предимно слънчево. През втората половина на утрешния ден ще се развива купесто-дъждовна облачност и най-напред в западните райони, през нощта и в останалата част от страната, на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има и условия за градушки. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и  с него в страната ще започне да нахлува хладен въздух.

Утре в Източна България все още ще се задържи слънчево, около и след обяд - горещо. Максималните температури ще са от 28°-29° в западните райони, до 31° - 36°, в останалата част от страната.

Снимка: НИМХ - БАН

Според БАН утре екстремална опасност от пожари има почти в цялата югоизточна част на страната.

И през следващите дни има валежи и силни гръмотевични бури. Температурите ще се понижат.