Акцията на планинските спасители в Пирин е приключила успешно тази нощ. Те са достигнали до мъжа, за който имаше получен сигнал, че е със съмнение за инфаркт.

"Операцията протече трудно и тежко. В крайна сметка спасителните действия на отряда в Сандански са продължили 10 часа. 11 души са взели участие в акцията. Пострадалият е достигнат навреме, стабилизиран е и е транспортиран и предаден на Центъра за медицинска помощ в 23 ч. в стабилно състояние", обясни директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Отново имаме ситуация, в която липсата на хеликоптер е болна тема. При наличието на такъв операцията щеше до приключи за един час. Да не говорим, че за един такъв инцидент е важно да приключи възможно най-бързо", посочи той.

Вчера в Спешната помощ е регистрирано обаждане за мъж на около 60 години, който е със затруднено дишане и съмнения за инфаркт или инсулт, но се намира в труднодостъпен район. Отряд на спасителната служба на Сандански заедно с лекар тръгва към мястото.

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът се е намирал в района на Байлови дупки под връх Пирин. Той е от село Ощава и е земеделски производител, на 60 години. Прегледан е веднага от кардиолог в Спешната помощ в Благоевград. В момента се лекува и е в стабилно състояние.