В следобедните часове над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна и на много места, предимно в югоизточната половина, ще продължи да превалява сняг, като до вечерта снеговалежите  ще спрат навсякъде. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над крайните северни и западни райони. В източната половина от страната все още ще духа силен север-северозападен вятър, но в по-късните следобедни часове ще започне да отслабва. Там ще продължи да има виелици и снегонавявания. В останалата част от страната вятърът ще е до умерен от запад-северозапад.

Максимални температури - между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони - до 6°.

        В новогодишната нощ ще бъде без валежи, а облачността ще намалее, най-късно в югоизточните райони от страната. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Температурите към полунощ ще са между минус 5° и 0°, в София – около минус 4°.

         В първият ден от Новата година ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1° и 7°.

 В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, временно до умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопля, но сутрин ще е доста студено. По-късно във вторник ще се заоблачи и през нощта срещу сряда ще бъде предимно облачно, на отделни места слабо ще превали. В сряда ще има променлива облачност, дневните температури слабо ще се понижат.