УНСС удължава онлайн обучението с две седмици. Причината - увеличаването на случаите на заразени с COVID-19, включително в университета, се казва в съобщение на учебното заведение.

"Това налага да бъде удължен с две седмици срокът на обучението онлайн, за което ще издам и съответната заповед",посочва в обръщение ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. д-р Димитър Димитров до преподавателите, студентите и служителите на УНСС, публикувано в сайта на висшето училище.

Ректорът на УНСС отбелязва, че ще издаде заповед за удължаване на онлайн обучението, "защото, както от началото на епидемията, така и сега, Вашето здраве е на първо място".

"Вярвам, че ще се отнесете с разбиране и ще продължите да изпълнявате своите задължения, свързани с учебната и научноизследователската работа, както и с цялата дейност на университета, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, се обръща ректорът към преподавателите, студентите и служителите.

През летния семестър на учебната 2019/2020 година с общи усилия, с отговорност и дисциплина се справихме. Вярвам, че ще го направим и сега. Благодаря на всички за всеотдайните усилия в тази сложна обстановка. От все сърце желая здраве на Вас и на Вашите семейства", пожелава в своето обръщение ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.