Преподавателят по немски език в Класическата гимназия Бойко Атанасов е починал минути след края на инфарктна среща, продължила часове в Министерството на културата днес.

От ведомството съобщиха за bTV, че учителят не е присъствал на самите разговори, а е загубил съзнание по време на провело се след тях събрание с участието на други учители и родители на деца от НГДЕК.

Атанасов е бил откаран от сградата на училището на ул."Кирил и Методий" в болница "Токуда", но въпреки усилията на лекарите починал. Все още не е ясна причината за смъртта му.

Така трагичен развой придоби вихрещият се скандал за сградата, в която да пребивава училището - тази до Женския пазар или новоремонтираната в квартал „Модерно предградие”.

НГДЕК временно се премести на територията на закритото 13 ОУ, докато старата й сграда беше в ремонт. Някои родители настояха гимназията да остане в центъра на София, докато други искаха да се върне в ремонтираните за 2 млн. лева класни стаи.

Това искаше и Министерството на културата, което е принципал на училището. По заповед на Вежди Рашидов Класическата гимназия трябва да се върне отново в крайния квартал.

Междувременно от МК съобщиха и че имущество на училището е било умишлено повредено след ремонта, като ръководството на НГДЕК се е проявило като лош стопанин.