В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда от началото на следващата седмица. Детските градини и яслите засега остават отворени, но при строг контрол, реши Областният медицински съвет на заседание.

В няколко области у нас се въвеждат по-строги мерки срещу COVID-19 – вчера стана ясно, че това са Сливен, Нова Загора, Бургас и Благоевград.

Днес Областният съвет по здравеопазване в София също реши част от учениците в столицата да преминат на онлайн обучение от 24 януари.

Присъствените занятия се спират и в град Стралджа, въпреки че регистрираните случаи на заболели от COVID-19 ученици са само осем, но е налице изключително висока скрита заболеваемост, категоричен е зам.-кметът на общината Гроздан Иванов.

За две седмици се преустановява дейността на пенсионерските клубове в цялата област, спират се и спортните състезания, по информация на Регионалната здравна инспекция в Ямбол.

Предстои затваряне на нощните заведение в града за период от две седмици и засилване на контрола в обектите с обществено предназначение, както и в детските градини, където има информация за доста болни деца.

Планираните събития за маскарадния фестивал "Кукерландия" се отменят, с изключение на предвидена фотоизложба, която ще се състои на открито.

Заболеваемостта в областта е 735 на 100 000 души, като най-висока е в община Ямбол - 911, съобщиха от Областния медицински съвет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!