Прокуратурата повдигна обвинение на 32-годишната жена от Сандански за жестокото убийство на двете ѝ деца. От държавното обвинение посочват, че сигнал за инцидента е постъпил около 17:30 ч. вчера.

На място униформените са открили майката и труповете на тригодишното ѝ момиче и петгодишното ѝ момче. След оглед на местопрестъплението са иззети два ножа и сатър. Извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи. 

Майката е обвинена за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. 

По-рано този месец 32-годишната жена е завела дело за домашно насилие срещу бащата, което е трябвало да се гледа на 26 ноември.  А за днес е било насрочено съдебно заседание за родителски права.

Съседи споделят, че постоянни скандали в семейството са предшествали престъплението, извършено в дома им, който се намира на метри от полицията.

Чували сме, че има скандали, бяха разделени, имаха някакъв спор за децата. Момичето отсъстваше един месец от къщата, върна се онзи ден, за съжаление стана това. Явно не е била на себе си, за да извърши това нещо. Сигурен съм, че си обичаха децата и двамата“, заяви съседът Петър Роянов.

Сигнал, че се случва нещо нередно съседи подават в деня на убийството. Бащата пък се оплаквал от грижите ѝза децата.
 
„Имало е често раздели, след това събирания, опити семейството да живее нормално. Ако знаехме, че ще се стигне до тук, вероятно институциите щяха да подходят още по-отговорно, но в крайна сметка отговорността е на родителите“, обясни кметът на Сандански.
 
Жената работила отскоро като касиер-домакин в училище. В последните дни била в отпуск, а колегите и твърдят, че я виждали винаги спокойна и усмихната.

Според психолози убийството крие тъжна предистория и е извършено в състояние на силен афект. Много често до такива крайни действия прибягвали жертви на домашно насилие.
 
„Ще се разбере, че е имало хора, които най-вероятно са мълчали, виждали са някои неща, не са ги споделяли, поради това, че обществото ни е малко, градът ни също е малък, прието е да не се говори за някой неща извън семейството“, обясни психологът Иво Ташев.

В Сандански днес е обявен Ден на траур.